Te Araroa

Te Araroa
Jag har länge drömt om att åka till Nya Zeeland och vandra den 3000 km långa leden Te Araroa, nu är det dags!

fredag 31 mars 2017

Framme i Bluff

Dag 117, 30 Mar, 34 km totalt: 2998 km Invercargill - Bluff
Vi var ca 10 vandrare som lämnade vandrarhemmet på morgonen. Jag och Claudio höll ihop och började med att gå till info-centret där vi fått höra att man kunde hämta ut en medalj. Försökte även hitta en spritbutik för att kunna köpa skumpa men tyvärr fanns det ingen i närheten så vi blev utan. Vandrade vidare ut från stan och träffade flera vandrare som bott på ett annat hostel. På förmiddagen gick vi på en lång promenadväg längs vattnet. Därefter var det 15 km vandring på highway 1 som det var en hel del trafik på. Det var väldigt skönt att komma fram till Bluff där leden skulle gå längs kusten sista 8 kilometerna. Tyvärr satt det en skylt som sa att leden är stängd och vi hänvisades till två alternativa vägar. Vi valde den längsta som gick över toppen på 265 möh. Det var ett bra val. Jag tror den var minst lika fin som orginalleden och utsikten var väldigt fin en solig dag som denna. När vi till slut kom fram till Stirling Point som är slutet på leden var resten av gänget redan där. Dom hade tagit den andra vägen och gått genom stan och köpt skumpa och firade redan för fullt. Vi stannade någon timme därefter köpte vi med Chinese takeaway och firade vidare på vandrarhemmet.
Känns riktigt bra att vara framme efter 300 mils vandring. Har varit en väldigt häftig vandring och ett roligt sätt att se Nya Zeeland men nu känns det som jag vandrat klart för denna gång. Nu blir det några dagar ledigt här och en vecka i Melbourne innan jag kommer hem till Sverige. Tack till alla som följt bloggen!

13 kommentarer:

 1. Wow vilket äventyr! Bra jobbat! Njut nu av välförtjänt vila och semester i Australien! Vi ses snart!! Kramar Maja

  SvaraRadera
 2. Härligt Magnus, ännu en grej att bocka av på listan. Hängde du upp dina dojor också? Vi ses om en liten vecka och välkommen hem igen. Kramar från oss båda genom mamma.

  SvaraRadera
 3. Grattis Magnus!! En schyst promenad måsta man verkligen säga!
  Tittar man tillbaka på alla dina äventyr så får man nog säga att du, i det tysta, är en av Sveriges främsta äventyrare. Hälsningar från den andra familjen Göransson genom Lars

  SvaraRadera
 4. Riktigt imponerande, ska bli spännande att höra mer när du kommer hem igen!

  SvaraRadera
 5. Spännande att följa ditt äventyr ännu en gång, Magnus! Önskar er en fin vecka i Melbourne! Siv o Thomas

  SvaraRadera
 6. Grattis!! Har vart häftigt att följa den genom detta lilla äventyr även denna gång! 😀

  SvaraRadera
 7. Hej Magnus! Grattis till en fantastisk prestation. Vilken underhållande läsning av din blogg. Har läst allt.
  Hälsningar Tryggve.

  SvaraRadera
 8. Härligt jobbat och tack för att vi fått följa med via bloggen! Inspirerande och imponerande! Krama Elliott en massa från oss!
  Malin, Tommy och Simon

  SvaraRadera
 9. Stort grattis Magnus till att du genomfört en dröm. Det har varit fantastiskt att få följa din vandring, tack för att du delade hela äventyret med oss i bloggen. Välkommen hem och välkommen till Lund. Kram Kerstin

  SvaraRadera
 10. Är du verkligen framme eller är det bara en Bluff?? Grymt jobbat Mange! ska bli riktigt kul att ses på måndag och höra mer och se alla bilder. och börja spåna på nästa äventyr... ;) /Jonas

  SvaraRadera
 11. Otroligt imponerande Mange!! Och otroligt kul att få läsa din blogg igen! Nu är det bara att planera in en tur till Tromsö, det står ett par skidor å väntar på dig som vill ut på massa toppturer nu när det är härlig våråkning i massa sol och snö.

  SvaraRadera
 12. Tack! Kul att ni följt bloggen! Ser fram emot att komma hem och träffa alla! Kram Magnus

  SvaraRadera
 13. Hatten av Magnus! Väldigt imponerande :) se till och vila upp dig nu så ses vi snart / Tom

  SvaraRadera