Te Araroa

Te Araroa
Jag har länge drömt om att åka till Nya Zeeland och vandra den 3000 km långa leden Te Araroa, nu är det dags!

torsdag 16 februari 2017

Vattenfallens dag

Dag 73, 14 Feb, 17 km totalt: 1909 km Mid Wairoa Hut - Hunters Hut
Vi sov i tältet inatt och vi frös inte vilket vi gjort tidigare. Hela förmiddagen följde vi Wairoa River Left Branch och vi korsade den 8 gånger. Den var för bred för att ta sig över utan att bli blöt om fötterna så vi har vandrat med blöta skor och strumpor idag. Vi såg jättemånga fina pooler och strömmar som naturen skapat i floden. Många gånger såg det ut som ett äventyrsbad. Många små bäckar från skogen som anslöt till floden.
Vi åt lunch i Top Wairoa Hut, där träffade vi kanadensaren som undrade om vi fått vår morgonpresent. Han hade lämnat choklad i förra stugan till oss men det hade vi missat, Alla hjärtans dag present. Vi åt lunch i en varm stuga för han hade tänt en brasa så vi kunde värma våra fötter och torka strumporna.
Efter lunchen var det en lång stigning. När vi kom upp på berget och kammen började det att blåsa och det var kallt. Det var jättevackert och bergen runt om hade alla olika färger. Vi tog oss upp till 1615 möh sen började vi gå neråt.  Vi avslutade med att följa en ny flod som vi tillsist korsade och klättrade upp 15 minuter till Hunters Hut. Vi delar stugan med kanadensaren,  en kiwi och en tysk som Magnus träffade på Queen Charlottes Track. Vi hann precis äta middagen och packa upp innan det blev mörkt, vi var framme 20.00 och började gå 8.30.

2 kommentarer:

  1. Missad chokladkaka, inte likt dig Mange.. hoppas att du fick i dig din dagliga dos ändå :) härliga bilder som vanligt, grymt avundsjuk!! /Jonas

    SvaraRadera
  2. Haha jag får i mig en rätt bra mängd choklad ändå :) mest i form av M&M för dom klarar värmen bättre.
    Miss you mate!!

    SvaraRadera