Te Araroa

Te Araroa
Jag har länge drömt om att åka till Nya Zeeland och vandra den 3000 km långa leden Te Araroa, nu är det dags!

torsdag 16 februari 2017

Träsk

Dag 74, 15 Feb, 19 km totalt: 1928 km Hunters Hut - Red Hills Hut
Vi lämnade stugan sist och tog oss tid att sola på bänken utanför stugan en stund. Vi började vandringen med att hoppa mellan stenar i ett rött landskap. Det var klarblå himmel när vi vaknade men svalt, sedan solen började värma har det varit riktigt varmt hela dagen. På lunchen badade vi och tvättade oss i floden strax före Porters Creek Hut. Sedan åt vi lunch på flodbädden och diskade och fyllde vatten. Mycket smidigt att kunna göra allt på samma ställe. Hanna inledde dagen med att gå ner sig i lera och har gått med blöta skor hela dagen.
Hela eftermiddagen gick vi på sidan av en flod. Det var väldigt mycket upp och ner för vi korsade många biflöden till floden. Naturen är väldigt häftig för det skiftar mycket. Varje dag har vi upplevt nya landskap.
De två sista kilometerna, när Hannas skor precis börjat torka, gav vi upp hoppet om torra skor. Det blev omöjligt att hålla sig torr, vi gick rakt genom leran och sedan rakt genom sumpmarken till Red Hills Hut, där vi sover inatt. Vi delar stugan med samma personer som igår. Sista middagen på vandringen avslutade vi med Mac&Cheese. Nu ska vi äta upp våra sista kakor och det sista godiset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar