Te Araroa

Te Araroa
Jag har länge drömt om att åka till Nya Zeeland och vandra den 3000 km långa leden Te Araroa, nu är det dags!

måndag 16 januari 2017

Stuga istället för camping

Dag 43, 15 Dec, 48 km totalt: 1325 km Ngaporo - Dounes Hut
Duggregn under natten och det fortsatte även på morgonen. Vattennivån var samma som dagen innan, vi har blivit varnade för att den kan stiga mycket i samband med regn så det gäller att bära upp och binda fast kanoten ordentligt. Har småregnat till och från hela dagen så regnjackan har åkt av och på flertal gånger. Första fikapausen gjorde vi bara i kanoten men på lunchen la vi till vid land. Tunnorna som vi har packningen i är perfekta som bord och stolar. Forsarna känns inte så utmanande längre så ibland övar vi på att snabbt vända kanoten 180 grader och stryra in i bakvattnet bakom sten. Robert klev t.o.m iland på en idag. Den camping vi tänkte stanna på idag fanns inte men 2 km senare dök det väldigt passande upp en DOC-stuga stuga istället. Äntligen tittade solen fram och jag passade på att ta ett bad innan middagen.

2 kommentarer:

  1. Hej. Paddlingen ser helt underbar ut. Vad står DOC-stuga för, vem är det som tillhandahåller dem? Är det bara att kliva in och sova där? Anders

    SvaraRadera
  2. Magnus Göransson19 januari 2017 kl. 06:37

    Doc står för Department of Conservation och det är dom som sköter om stugor och leder. Med vårat Hutpass får vi bo i stugorna annars kan man förköpa huttickets som man lägger i en box i stugan som betalning.

    SvaraRadera