Te Araroa

Te Araroa
Jag har länge drömt om att åka till Nya Zeeland och vandra den 3000 km långa leden Te Araroa, nu är det dags!

fredag 6 januari 2017

Camping i Taumarunui

Dag 34, 6 Jan, 42 km totalt: 1055 km Haunungaroa Hut - Taumarunui
Han som kom sent igårkväll stack precis när det ljusnar strax före 6. Vi var lite segare och stack strax efter 7 istället. Idag blev vi lurade tvärtom av skyltarna,  stod 7 km/2h och vi förväntade oss lätt vandring men istället var det bitvis lerigt, brant och trixigt. Tog lite över två timmar istället. Fortsatte vidare på en skogsväg som gick över i grusväg som blev bredare och så småningom även asfalterad. Därav lättvandrat och jag tror vi satte rekord i längsta sträcka hittills. Många biodlingar passerar vi längs vägarna. När vi kom fram till Taumarunui så blev första stoppet på McDonald's och denna gång blev det en ännu större Sharebox. Där träffade vi även på killen som sov i stugan, han visade sig vara amerikan och en  riktig lättviktsvandrare. Han snittade 50 km/dag med sin lilla ryggsäck, sjukt imponerande. Vi promenerade de sista kilometerna bort till campingen, på vägen köpte vi mat för kommande fyra dagarna, väl framme träffat vi tre till vandrare. Tvätten är avklarad, nu är det sovdags.

2 kommentarer:

 1. Härligt bara knappt 2/3 kvar av sträckan, kämpa på. Kul att läsa och se alla fina bilder, verkar finnas många Mc Donalds utmed vägen och ni verkar hålla ett bra tempo. Härligt! Anders och Kerstin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnus Göransson8 januari 2017 kl. 20:18

   Tack! Vissa sträckor går det sakta men ofta är det ganska lättvandrat. McDonald's är bra man vet vad man får och till en hyfsat billig peng.

   Radera