Te Araroa

Te Araroa
Jag har länge drömt om att åka till Nya Zeeland och vandra den 3000 km långa leden Te Araroa, nu är det dags!

fredag 30 december 2016

Genom majsfält

Dag 27, 30 Dec, 29 km totalt: 827 km Hamilton - Kapamahunga Range
Frukost ingick på vandrarhemmet så det blev sovmorgon till kl 8 när den började serveras. Därefter utcheckning och vidare till Pak'nSave för att handla mat för kommande 4 dagar. Fortsatte på leden där vi slutade, följde floden en bit vidare på vägar förbi en fin sjö, mera vägar, genom en skog, vidare på betesmark. Har börjat acceptera att detta inte är en ren bergsled. Kommer iofs bli färre vägar ju längre söderut vi kommer så det är bra, grusvägar utan bilar med fina vyer är ju okej men asfaltsväg där bilarna får köra i 100 km/h känns så där. Leden är ju bara några år gammal och det märks på sina ställen, stigen är mer eller mindre obefintlig, idag fick vi korsa ett majsfält för att hitta tillbaka till leden. Idag tältar vi uppe på en höjd i en fårhage, hoppas fåren inte stör vår nattsömn.

2 kommentarer:

  1. Vad i hela världen är det som sitter i trädet? Svårt att se på bilden. Håller ni planerat tempo, när planerar ni att komma till Wellington? Anders och Kerstin

    SvaraRadera
  2. Magnus Göransson2 januari 2017 kl. 07:33

    Det är bara Robert som försöker ta sig förbi ett träd som rasat över leden. Vi håller ungefär planerat tempo och fortsätter vi att snitta 30 km/dag så kommer vi vara i Wellington 29/1 men det är omöjligt att veta exakt.

    SvaraRadera